Δελτία Τύπου

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2023 ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2021 ...εδώ...
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Λ.Α.Φ. ΛΑΜΙΑΣ ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ...εδώ...

 •  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2020...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ. ΓΚΛΕΤΣΟΥ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2019 ...ε δώ...

 •  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2018 ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΝΕΟΥ Τ.Σ. ...εδώ...

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 24  εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 23  εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 22  εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 21  εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 20   εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 19  εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ΄ αριθμ. 18   εδώ 
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ'  αριθμ. 17

Λαμία 17 Αυγούστου 2015

 

        Την 14 Αυγούστου 2015 το παράρτημα Φθιώτιδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(το οποίο εκπροσωπεί και τους αποστράτους των νομών Ευρυτανίας και Φωκίδος), συμμετείχε με αντιπροσωπεία μελών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παραρτήματος, στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ήρωα του έπους του ΄40, Ευρυτάνα Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, που πραγματοποιήθηκαν στο Κλειτσό Ευρυτανίας. Εκ μέρους της Ε.Α.Α.Σ. κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Φθιώτιδος ενώ ακολούθως εκφώνησε ομιλία.

      Οι ως άνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για πρώτη φορά από τον Δήμο Καρπενησίου, και καθιερώνονται πλέον εντασσόμενες στις ¨γιορτές δάσους¨ .

       Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στον Δήμαρχο Καρπενησίου γιατί μέσα σε ένα τεράστιο έργο που επιτελεί σε όλους τους τομείς του Δήμου Καρπενησίου, προέβη αμεσότατα και με πολύ μεγάλη επιτυχία στην οργάνωση και καθιέρωση αυτής της εκδηλώσεως  μνήμης του ήρωα Ευρυτάνα Στρατηγού, καθώς και στους συνεργάτες του της Δ.Κ. Φουρνάς για την άψογη από κάθε πλευρά οργάνωση της εκδηλώσεως.

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 16

Λαμία 11 Ιουνίου 2015

 

         Τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη επισκέφθηκε το Τ.Σ. του Παραρτήματος Φθιώτιδος  της  Ε.Α.Α.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015.

         Κατά τη συνάντηση ετέθησαν στον Δήμαρχο τα προβλήματα των αποστράτων της πόλεως που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, καθώς και προτάσεις κοινού ενδιαφέροντος.

          Ο κ. Σταυρογιάννης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσοχή και ευαισθησία άκουσε τα θέματα των αποστράτων και δεσμεύτηκε να τα αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατόν.

         Με το πέρας της συνάντησης, επεδόθη για πρώτη φορά σε Δήμαρχο Λαμιέων πλακέτα με το έμβλημα της Ε.Α.Α.Σ.

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 15

Λαμία 19 Μαΐου 2015

 

       Γνωρίζεται ότι την  18 Μαΐου 2015 επισκέφθηκαν τα γραφεία του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. κατόπιν προσκλήσεως του Τοπικού Συμβουλίου, σύσσωμοι οι επικεφαλείς, καθώς και εκπρόσωποι  αυτών, όλων των συνδυασμών της αντιπολιτεύσεως του Δήμου Λαμιέων (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ¨ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ¨ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΑΣ), προκειμένου να ενημερωθούν γενικώς για θέματα που αφορούν τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα για θέματα των αποστράτων δημοτών του Δήμου Λαμιέων.

       Κατά την πολύωρη συνάντηση – σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη παρουσίαση - ανάλυση όλων των θεμάτων των αποστράτων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ., Αντγο ε.α. Βασίλειο  Μπούρα, για τα οποία επεδείχθη από όλους  τους ενημερούμενους  εξαιρετικό ενδιαφέρον, πλήρης ταύτιση απόψεων και ελήφθη απολύτως ομόφωνη απόφασή για άμεση εκδήλωση ενεργειών επιλύσεως των θεμάτων των αποστράτων, και για τα οποία δεν ήσαν ενήμεροι  από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, που άπτονται των καθηκόντων των ως Δημοτικών συμβούλων, στα πλαίσια ισονομίας όλων των Δημοτών, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και απόστρατοι.

       Η Ε.Α.Α.Σ. εκφράζει την βαθύτατη ικανοποίησή της  για το εξαιρετικά ιδιαίτερο και αμέριστο ενδιαφέρον των προαναφερομένων για τα προβλήματα των αποστράτων.

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 14

   Λαμία 13 Μαΐου 2015

        Το Παράρτημα Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ., με μεγάλο αριθμό Μελών του, συμμετείχε:

                  α.  Στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ¨ΔΙΑΚΕΙΑ 2015¨ που έλαβαν χώρα στην πόλη της Λαμίας, την δε 9η Μαΐου κατέθεσε  στέφανο στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, δια του Αντιπροέδρου του Ταξιάρχου ε.α.  κ. Νικολάου Τσιλαλή.

   

                  β.  Στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της  ΄΄Επετείου της Ιστορικής Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς΄΄, όπου εκτός των Φθιωτών μετείχε και μεγάλος αριθμός Φωκέων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ., και κατά την ΄΄αναπαράσταση της μάχης΄΄ το βράδυ της 9ης Μαΐου, αλλά και κατά την κατάθεση στεφάνου την 10η Μαΐου, την οποία πραγματοποίησε για το Παράρτημα Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. ως εκπρόσωπός του, ο Συνταγματάρχης ε.α.  κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος.

        

  Διά του παρόντος αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος, τον Δήμο Δελφών και την Δημοτική Ενότητα Γραβιάς για την άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων της ΄΄Επετείου της Ιστορικής Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς΄΄, και να τους ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική τιμή που μας έκαναν προσκαλώντας μας, δείχνοντας πως αγαπούν, σέβονται και τιμούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της Ελλάδος μας.

        

  Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

   

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 13

 

 Λαμία 25 Μαρτίου 2015

 

         Για την 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής εορτής, αφού εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας και την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου ξεσηκωμού του Έθνους το 1821 που οδήγησε στην ελευθερία μας και στην αξιοπρεπή παρουσία του Ελληνικού Κράτους στη σύγχρονη ιστορία της Παγκόσμιας Κοινωνίας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φθιώτιδος, εύχεται σε όλους

 

'' Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α ''

 

           Η Ε.Α.Α.Σ. στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Λαμίας μετείχε διά του Αντιπροέδρου της Ταξιάρχου ε.α. Τσιλαλή  Δ. Νικολάου στην κατάθεση στεφάνων  της μαθητιώσης νεολαίας που έλαβε χώρα την 24η Μαρτίου και διά του Προέδρου της Αντιστρατήγου ε.α. Μπούρα  Α. Βασιλείου  κατέθεσε στέφανο στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία. Το σύνολο  δε  των Μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. καθώς και πλήθος αποστράτων, μετά των οικογενειών αυτών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ., μετείχε στην Πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου, ενώ παρακολούθησε και την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, λοιπών φορέων και Στρατού στο κέντρο της πόλεως.

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 12

 

 Λαμία 01 Φεβρουαρίου 2015

 

         Με λαμπρότητα και σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών κυρίων Βασίλη Κυριακάκη και  Δημήτρη Βέττα, του Δημάρχου Λαμιέων κυρίου Νικολάου Σταυρογιάννη, επιφανών δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών, μεγάλου αριθμού εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών και λοιπών τοπικών αρχών, προέδρων και μελών συλλόγων και ομίλων, πλήθους του φθιωτικού λαού, και με τη συμμετοχή της ενοργάνου χορωδίας του 6ου Γυμνασίου Λαμίας που έψαλλε παραδοσιακά  κάλαντα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα 01 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:30 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, η κοπή της βασιλόπιτας της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών  Ν. Φθιώτιδος.

 

          Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τα βραβεία προόδου σε αριστεύσαντα τέκνα μελών της Ε.Α.Α.Σ. κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-14.

 

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 11

 

Λαμία 23 Δεκεμβρίου 2014

 

    Σήμερα 23 Δεκ 2014, ο αντιπρόεδρος  του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.  Ταξίαρχος ε.α. Τσιλαλής Νικόλαος, συνοδευόμενος και από τα λοιπά μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Αστυνομικό Διευθυντή ε.α. Λόη Γεώργιο και Αντισυνταγματάρχη ε.α. Τσιγάρα Ιωάννη, επικειμένων των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκαν την δύναμη του φυλακίου του Λόχου Διαβιβάσεων Λαμίας (που εδρεύει σε ορεινή περιοχή της Φθιώτιδος) στην οποία διαβίβασαν τις θερμές ευχές του Προέδρου και του τοπικού συμβουλίου του  Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ., καθώς και του συνόλου των αποστράτων αξιωματικών του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. των νομών Φθιώτιδος -Ευρυτανίας και Φωκίδος, προσέφεραν δώρα και παραδοσιακά  γλυκίσματα και επέδωσαν στον ανώτερο Διοικητή του φυλακίου προς τιμή των Αξιωματικών και οπλιτών της δυνάμεως, αναμνηστικό μετάλλιο των 75 χρόνων από ιδρύσεως της Ε.Α.Α.Σ..

 

   Ο ανώτερος διοικητής του φυλακίου Ταγματάρχης κ. Καρπέτας Γεώργιος ενημέρωσε πλήρως τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. επί της αποστολής του φυλακίου και λοιπών θεμάτων και στα πλαίσια ανταλλαγής δώρων επέδωσε αναμνηστικό  το οποίο κατασκευάστηκε από προσωπικό της Μονάδος προς τιμή της Ε.Α.Α.Σ. .

 

    Πλέον των παραπάνω, ιδιαίτερη ικανοποίηση  κι εντύπωση προκάλεσε η θερμή υποδοχή, άψογη οργάνωση σε όλους τους τομείς και η υψηλοτάτου επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση όχι μόνον του ανώτερου διοικητού που υπάγεται το φυλάκιο, αλλά και του λοιπού προσωπικού.

 

       Σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α !

 

     Οι Αξιωματικοί -υπαξιωματικοί και οι στρατευμένοι μας, μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

 

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015 σε όλους τους, καθώς και στις οικογένειές τους.

 

    Η Ε.Α.Α.Σ. Φθιώτιδος και προσωπικά ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, θα ήθελε να εκφράσει την ευαρέσκειά της και τις θερμές ευχαριστίες προς το Στρατηγό Διοικητή της 1ης Στρατιάς και τον Ταξίαρχο Διοικητή της Διευθύνσεως Επικοινωνιών του ίδιου Σχηματισμού, για την εν γένει υποδοχή που επιφυλάχθηκε στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου γεγονός που αποδεικνύει κι έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό της στρατιωτικής ηγεσίας προς τους αποστράτους του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ..

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 10

 Λαμία 14 Δεκεμβρίου 2014

 

      Σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και αγνοουμένων πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,στο ομώνυμο μνημείο της Λαμίας. Στην τελετή παρέστησαν οι Πρόεδρος και  Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και πολλά μέλη του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. Το τρισάγιο διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο των Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 1974  ¨ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ¨. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. Αντγος ε.α. Μπούρας Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. Ταξίαρχος  ε.α Τσιλαλής Νικόλαος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας κι εκπρόσωπος των Κυπρίων Φοιτητών νομών Φθιώτιδος – Ευρυτανίας – Φωκίδος  - Ευβοίας.

 

    Η Ε.Α.Α.Σ. υποκλίνεται στην πολεμική σημαία της ΕΛΔΥΚ, στους πεσόντες και αγνοουμένους της ΕΛ.ΔΥ.Κ. που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και τιμά τους ηρωϊκούς  πολεμιστές της.

 

                                  

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 9

 

 Λαμία 23 Νοεμβρίου 2014

 

         Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου επίσκεψη του Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Κων/νου Κουτσογιαννακόπουλου ( Γραμματέας της επιτροπής Εξωτερικών και άμυνας του Κοινοβουλίου ) στα γραφεία του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.. Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα προβλήματα των ε.α. αλλά και ε.ε. Αξιωματικών και λοιπών στελεχών του Στρατού αλλά και για τα προβλήματα  – θέματα που υφίστανται σχετικά με την παρουσία Στρατού στην περιοχή μας (ΜΕΡΥΠ – ΚΕΥΠ - Λέσχη Αξιωματικών - ακίνητα Στρατού στην περιοχή, κ.α.) Στον κ. Βουλευτή έγινε λεπτομερής και σε βάθος πολύωρη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Αντγο (ΠΖ) ε.α. Βασίλειο Μπούρα επί όλων των στρατιωτικών θεμάτων που αφορούν τον Ν. Φθιώτιδος και ευρέως τη Στερεά Ελλάδα .

 

           Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και συνεννόηση, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συντονισμός ενεργειών και δράσεων επί των ειδικοτέρων ζητημάτων. 

 

        Με το πέρας της επισκέψεως επεδόθη στον κ. Βουλευτή το αναμνηστικό μετάλλιο της Ε.Α.Α.Σ. με την ευκαιρία συμπληρώσεως 75 χρόνων από την ίδρυσή της.                                  

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 8

 

 Λαμία 22 Νοεμβρίου 2014

 

            Ο Πρόεδρος με τα λοιπά Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ., καθώς και πλήθος αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μετείχαν στις εκδηλώσεις για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία.

 

           Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Μ. Ναό Φθιώτιδος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του άγνωστου στρατιώτη και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος Αντγος(ΠΖ) ε.α. Μπούρας Βασίλειος.

 

        Προσευχόμαστε Η Μητέρα Του Θεού Παναγία μας, τα εισόδια Της Οποίας συνεορτάσαμε, να έχει πάντα υπό Την Σκέπη Της τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις .

 

           Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

                                

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 7 

 

Λαμία 21 Νοεμβρίου 2014

 

       Το Παράρτημα Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. διά του Προέδρου της, ενημερώθηκε σήμερα από τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Μπριάνη Δημήτριο ότι κατετέθη από τον ίδιο επερώτηση στη βουλή των Ελλήνων προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης, επί θεμάτων που άπτονται αμέσως της υψίστης επιχειρησιακής σημασίας που έχει η παρουσία Στρατού στο Ν. Φθιώτιδος και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα, η επάνοδος της ΜΕΡΥΠ στη Λαμία, καθώς  και λοιπά θέματα (ΚΕΥΠ-Λέσχη Αξιωματικών- ακίνητα του Στρατού κ.α).            

 

 

 

      Επί όλων των παραπάνω θεμάτων ο κ. Μπριάνης ζήτησε και είχε προ ημερών, πολύωρη λεπτομερή ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ. Αντγο (ΠΖ) ε.α. Βασίλειο Μπούρα. Η Ε.Α.Α.Σ. Ν. Φθιώτιδος εκφράζει την  ευαρέσκειά της για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται και εκδηλώνεται με τέτοιες ενέργειες.                    

 

 

 Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 6

 

 Λαμία 29 Οκτωβρίου 2014

 

              Ο Πρόεδρος με τα λοιπά Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. Ν. Φθιώτιδος, καθώς και πλήθος αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας με τις οικογένειές τους, μετείχαν στις εκδηλώσεις του λαμπρού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Ν. Φθιώτιδος.

 

       Απευθύνουμε Ύμνο-Παράκληση προς την Παναγία μας να έχει πάντα υπό την σκέπη της τον ένδοξο Στρατό μας, όπως και όλους μας.

 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

 

Ζήτω ο Στρατός μας

 

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων

 

                                 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 5

 

 Λαμία 13 Οκτωβρίου 2014

 

 

              Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Υποστρατήγου ε.α. Βασιλείου Ροζή, στην έδρα του Παραρτήματος Φθιώτιδος. Στην αρχή επισκέφθηκε τα γραφεία όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας όπου μίλησε σε συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος από Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Έγινε ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν τους αποστράτους, αντηλλάγησαν απόψεις και η όλη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Εδόθη ιδιαίτερη έμφαση στις επόμενες ενέργειες των αποστράτων σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ τονίστηκε ότι η Ε.Α.Α.Σ. με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των αποστράτων στελεχών του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

                                  

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 


 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 4

 

 Λαμία 23 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

              Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το ¨ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ¨ στη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού( Αφετηρία το Ελευθεροχώρι και τερματισμό το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών).

 

              Συμμετείχαν 198 άτομα (άνδρες – γυναίκες) και αντιπροσωπείες από τις Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων και Μονίμων Υπαξιωματικών καθώς επίσης και από Μονάδα Πεζοναυτών.

 

              Η φετινή εκδήλωση διεξήχθη με τη συνδρομή αλλά και τη συμμετοχή του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Φθιώτιδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

 

              Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τις παρακάτω επιχειρήσεις της πόλης μας που συνεισέφεραν σημαντικά στην πραγματοποίηση της πορείας τιμής.

 

1.    NISSAN ΑΦΟΙ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ο.Ε.

 

2.    ΑLOTEK A.E.

 

3.    VD TRANS OIL  A.E. – ΧΑΛΚΙΑΣ

 

4.    ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ ¨ΤΟ ΚΕΛΛΑΡΙ¨

 

5.    RESET – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

 

                                  

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 


 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθμ. 3

 

Λαμία 18 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

              Σας ενημερώνουμε ότι από 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ύστερα από απόφαση της Ε.Α.Α.Σ., ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

 

  Πρόεδρος              : Αντιστράτηγος ε.α. Μπούρας Βασίλειος

 

  Αντιπρόεδρος       : Ταξίαρχος ε.α. Τσιλαλής Νικόλαος

 

  Γραμματέας          : Αστυνομικός  Διευθυντής ε.α. Λόης Γεώργιος

 

  Ταμίας                  : Αντισυνταγματάρχης ε.α. Τσιγάρας Ιωάννης

 

  Μέλος                   : Ταγματάρχης ε.α. Μπαρμπούτης Αλέξανδρος

 

 

 

Η θητεία των παραπάνω είναι τριετής και λήγει την 31 Ιουλίου 2017                        

 

 

 

Εκ του Παραρτήματος Ν. Φθιώτιδος της Ε.Α.Α.Σ.

 

 

 

 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ' αριθ: 2

 

Λαμία 01 Αυγούστου 2014

 

 

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα 01 Αυγούστου 2014  και ώρα 09:30  στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φθιώτιδος στην Πλατεία Λαού αγιασμός λόγω αναλήψεως καθηκόντων του νέου Τοπικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ.

 

      Παρέστησαν εν αποστρατεία κι εν ενεργεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και πολίτες, φίλοι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

      Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αντιστράτηγος(ΣΞ) ε.α. Μπούρας Βασίλειος, τόνισε την ανάγκη συνοχής των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α., καθώς και την ανάγκη εγρήγορσης και αγωνιστικότητος για την με κάθε νόμιμο τρόπο εξασφάλιση των συμφερόντων των και αποκατάσταση των σε βάρος των πρωτοφανών αδικιών εκ μέρους της Πολιτείας.

 

       Καταλήγοντας επισήμανε ότι η απομάκρυνση της ΜΕΡΥΠ από τη Λαμία ήταν λάθος  και η εκδήλωση άμεσων και σύντονων ενεργειών εκ μέρους της ΕΑΑΣ για την επιστροφή της ΜΕΡ.ΥΠ.  στην πόλη της Λαμίας είναι αμέσου προτεραιότητος .

 

 

Εκ της Ε.Α.Α.Σ.